Bagikeun ka Lapak Facebook

Saha ÉtaSenén, 17 Séptémber 2012 03:24

Diajar Ekting ti Kelas 1 SMA

Syilfi Damayanti “ Si Ronggéng Béntang”

Ku Maruta Bayu
SN
Sylfi Damayanti "Ronggeng Bentang" [Potret: Maruta Bayu]

Kiwari geus rada arang kacaturkeun. Kilang kitu, ieu artis Kota Kembang téh kungsi makalangan dina rupaning judul film jeung sinétron. Syilfi Damayanti katelahna. Patepung jeung Sylfi téh sawatara taun katukang, basa keur syuting  sinétron “Mistéri Ronggéng Béntang”, karya Dhipa Galuh Purba, kalayan disutradaraan ku Prawoto Soeboer Rahardjo.

Syilfi ditangtang pikeun neuleuman karakter ronggéng, kaasup kudu bisa ngibing. Harita lokasi syutingna “Ronggéng Béntang” téh di wewengkon Pekayon, Bekasi, Jawa Barat. Barang tepung téh, kabeneran Syilfi keur rada rinéh.

Ngaran aslina lain Syilfi Damayanti, tapi Mélani Purnamasari. Teu anéh deui, ari artis mah mémang sok loba nu maké sandiasma. Teu pati écés, naon alesanana Syilfi ngagunakeun sandiasma. Nu penting mah, ku ayana Syilfi maké sandiasma, Syilfi geus dipercaya ku sawatara production house pikeun némbongkeun kamahiranana dina dunya ékting.

Karirna kaitung hadé. Nurutkeun pangakuanana, karir artis kiwari bisa dihontal téh, ladang tina pajoanganana anu dirintis saprak masih kénéh sakola di kelas 1 SMU. Karirna mimiti enyay-enyayan, basa Syilfi maén munggaran di ESA Production, dina sinétron anu judulna “Déwi Sekar Arum”. Henteu kapalang, Syilfi kapilih pikeun merankeun tokoh Déwi Sekar Arum.

“Harita téh, abdi nuju sakola kelas 2, di SMUN 25 Bandung,” kitu pokna.  Ieu mojang anu lahir di Bandung, 21 Méi 1980, sababaraha kali jadi pamaén utama sinétron-sinétron produksi ESA, saperti ”Jénglot”, ”Boboko”, jeung sajabana. Malah ka béh dieunakeun, Syilfi mimiti incah ka luar ti Bandung. Syilfi ogé jadi pamaén dina sinétron ”Si Kabayan”, ”Memburu Bayang-Bayang”, ”Géng Hijau", jeung réa-réa deui.

Syilfi Damayanti, putra kahiji ti opat sadulur. Nuntaskeun  nyuprih pangarti di UNLA (Universitas Langlang Buana) Bandung. Najan di tempat kuliahna taya mata kuliah diajar ékting, tapi Syilfi soson-soson diajar sacara otodidak.

Nurutkeun Syilfi, hirup di dunya sinétron aya pait peuheurna, aya ogé suka bungahna. Unggal syuting, pasti sok manggihan perkara anyar. Saperti merankeun tokoh Ronggéng, pinasti Syilfi manggih pangalaman anyar. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...