Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhKemis, 13 Séptémber 2012 01:29

Dadang Suhari, Pulisi Humanis

Ku Oom Somara de Uci
SN
Pulisi Dadang tara pundungan [Potret: Oom Somara]

(Sundanews, Majaléngka) Dadang S. Putra. Kitu nu kabaca dina badge katuhu bajuna. Lengkepna Dadang Suhari Putra. Pulisi pituin urang Rajagaluh. Unggal isuk, ieu pulisi nu nécis baé téh, papiuh ngatur patalimarga. Lalu lintas jalan Kh. Abdul Halim, jalan utama Majaléngka nu padet, pabuis kendaraan nu mangkat gawé atawa jajap sakola. Ngan nu matak kataji mah ieu pulisi téh éstuning soméah. 

Nu rék meuntas, sok ditanya heula. “Badé nyebrang, Bu?” cénah ka ibu-ibu tengah tuwuh nu sigana héséeun rek meuntas. Ana unggeuk téh, da teu sirikna éta si ibu téh dijajapkeun meuntasna. Lamun nu rék meuntasna lobaan, komo barudak sakola, éh, da mani gagah atuh dina nangtung di tengah jalanna téh, méré tanda eureun ka mobil atawa motor. Nu rék meuntas téh mani karasa aman. Nu matak gogodeg mah lamun nungtun barudak sakola SD nu laleutik. Supir atawa nu mawa motor ogé mun liwat téh asa kudu ngelakson, méré tanda hormat jeung ajrih.

“Jadi pulisi téh cita-cita ti keur leutik,” pokna basa réngsé ngatur lalulintas. Pesen jonéng, kéjo konéng, di sisi parapatan jalan Satari, karesepna. Maneuh sarapan lebah dinya, unggal isuk saréngséna ngatur lalulintas. “ Bacaan di kantor pulisi ‘Polisi Sahabat Anak-anak’ mani asa napel da...”

Kalan-kalan mun masih réa pulisi batur gawé, mani ramé ngagonjak nirukeun sora vokalis band Radja nu disolédatkeun tina “dararam-dararam…”, jadi ”padadang-padadang….”  Ih, da teu ieuh kasigeung, kalah milu ngagakgak seuri.

Dadang téh pituin urang Rajagaluh. Dibabarkeun tanggal 25 Juni 1972. Keur leutikna mindeng mandi di leuwi walungan Ciputri, ”Mani sonooo teh luncat atawa ngojay di leuwi Ciputri,” cénah bari pepeta,” hanjakal walungan ayeuna mah kotor, teu siga baheula!”

Ieu murid penca kasepuhan Aki Emod Bojong suwargi téh kungsi tugas di Brimob Kalimantan Barat taun 1993 tepi ka taun 2004. “Muji syukur janten urang Sunda, di mana-mana kasohor bageur soméahna, matak aman jeung diaku di lembur batur!” ceuk Dadang mani daréhdéh. Kiwari ieu pulisi nu keur rumajana gandrung breakdance téh gawé di Satlantas Polrés Majaléngkadi Samsat. Nganjrekna mah henteu di Rajagaluh, tapi di Liangjulang, Kadipatén. Geus batian 2 putri gareulis Edlyn Kamilah Nurzahidan jeung Wida Ayuri Pratami Lokitasari.

Wilujeng mancén, Pa Dadang!

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...