Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhSalasa, 11 Séptémber 2012 21:55

Bujal Irama ti Majalengka

Ku Oom Somara de Uci
SN
Bujal Irama ahli nyieun wayang [Potret: Oom Somara]

(SundaNews, Majalengka) Dedeganna mah biasa baé. Jangkung henteu, pendék hanteu. Sedeng meureunan. Atawa meujeuh. Ngarana Agus (42), ngan urang dinya  nyebutna téh Kang Bujal. Bubuhan tadina nelahkeun manéh minangka Bujal Irama dina unggal radio.

Paripolah Satria Bergitar Rhoma Irama diturutan kalayan nyeplés ku Agus. Utamana sorana, nya ti harita nelah wé Bujal Irama. Mun bagéan siaran di radio, mani didago-dago manéhna nyebut “terlalu!” nurutan Rhoma Irama. Imahna di Désa Mekarsari, blok Pasantrén, Jatiwangi, éstu tara suwung, aya baé tamu, rupa-rupa tamuna téh. Utamana mah nya kapincut ku sora Oma-na, nu matak dédéngéeun.

Lagu-lagu Rhoma Irama nu kaitung hararésé ogé ku  Bujal Irama mah éstuning ditambul. Lain baé apal, dalah cengkok laguna gé éstuning jibles. “Simkuring resep kana lagu-lagu Rhoma Irama ti kawit kelas 2 SD, malah lalajo sakabéh film-filmna”.

Syuting  film “Bunga Desa” di Bogor ogé, Bujal Irama kungsi moncongok. Samalah nalika masih digawé di Bandung, jeung sang idola téh ampir-ampiran bisa sasalaman, “Di Braga harita téh, hanjakal teu katepi hayang bisa sasalaman baé ogé, da kalah kasima bisa padeukeut  sang Superstar téh.” Pokna deui

Lian ti éta, horéng manéhna boga kaparigelan séjén. Nyaéta ngieunan wayang golék. Sagala rupa wayang bisa, ngan nu paling utamana wayang punakawan, Cépot jeung Dawala. ” Ngudag léter!” kitu cenah.

Di imahna nu ngarangkep jadi studio gawé, balatak kayu pihulueun wayang, atawa awakna. Sababaraha wayang nu siap jual ogé aya, cénah éta téh geus aya nu ngaduitan lian ti jauh saméméhna geus dipesen téh.  Malah aya ogé wayang  Cépot nu keur nyalung dina asbak pasagi. “Ieu wayang téh sadayana kanggo souvenir, sanés kanggo ngawayang, margi tebih tina ukuran wayang nu biasa dimaénkeun dalang,” pokna deui.

Aéh, enya, hayang kumaha mun hiji waktu panggih jeung Rhoma Irama? Bari metakeun wayang Cépot nu bisa neuleugeug, Bujal Irama nyarita,” Hayang duét nyanyi sayah mah, Gan!” témbalna.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...