Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhSalasa, 11 Séptémber 2012 02:14

Tato Tulisan Arab ”Hayya 'alal falah” dina Tonggong Julia Perez

Ku Hadi Seto
SN
Julia Perez mindeng nyieun sensasi [Potret: Hadi Seto]

(SundaNews, Jakarta) Untung Julia Perez teu tulus jadi Bupati Pacitan. Coba lamun tulus, éta Ibu Bupati Pacitan ditato tonggongna. Anu leuwih ngaranjug, tatona téh  tulisan Arab anu unina "Hayya 'alal falah". Gustiii! Éta téh kalimah adan, ngajak solat, anu hartina ”Hayu ngahontal kapunjulan”.

Mémang lain ogé Julia Perez alias Jupe lamun kalakuanna teu weléh nimbulkeun kontroversi. Puguh wé dianggapna Juve ngalélécé agama Islam. Ketua Umum PP Pemuda Muhammadiyah, Dr. Saleh Partaonan Daulay, langsung protés tur meredih pihak kapulisian sangkan mariksa Jupe, patalina jeung ngahina agama.

Lain baé Saleh, tapi masarakat di dunya maya ogé milu protés kana tato "Hayya 'alal falah" dina tonggong Jupe. Lolobana lain masualkeun ku ditatona, da mémang tato mah geus dianggap perkara nu biasa. Tapi, anu jadi pasualan mah unina atawa tulisan tina tatona éta.

Basa Bah Enyus dikontak ngaliwatan telepon, Bah Enyus nétélakeun éamadeganana, ”Omat barudak, ulah ditarurutan! Wayahna éta tato kudu dipupus. Bisi euweuh nu wanieun mupusna, keun wé abah ogé sanggup mupus tato-tato baé mah...” kitu ceuk Bah Enyus anu ngaku tara purunyus.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...