Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaTéknologiSalasa, 04 Séptémber 2012 22:26

KKD, Lain Sakadar Bisnis, Tapi Mibanda Niat Mulya

Nyambung Pangharepan dina Suku jeung Leungeun Palsu

Ku Lokapala
SN
Pagawéan mulya KKD [Potret: Lokapala]

(SundaNews, Bandung) Di hiji rohangan heureut, aya sababaraha urang nu keur anteng ngaropéa pipa keur nyieun suku palsu. Perenahna di Jalan KPAD Timur, Gang A. Sudali 14, Bandung, Jabar, Salasa (4/9/2012).

Sebut wé ngaranna Kelompok Kreatifitas Difable (KKD), anu diluluguan ku Ozu. KKD mangrupa hiji beungkeutan rancagé nu sapopoéna nyieunan mangpirang suku tur leungeun palsu pikeun bubutuh jalma tanpa daksa.

Nalika SundaNews ngalongok padumukanna, aya dua jalma anu keur mesen suku jeung leungeun palsu. Arul nu leungeunna sapat ku mesin batu bata di Sumatera, keur anteng ngepaskeun leungeun palsuna. Pon kitu deui, Hani, budak leutik, keur anteng maké suku palsu buatan KKD.

“Aya wé nu mesen mah. Ngan kakara sabudereun Bandung, Padalarang, jeung  Garut...” ceuk Ozu ka SundaNews.

Produksi suku tur leungeun palsu buatan KKD kaitung hadé kualitasna, sanajan jieunan lokal. Malah wani diadukeun jeung produksi daérah atawa nagara séjénna. Pasualanna, produksi barangna tacan manggung, da kakara opat bulan maranéhna ngalalanyahan produksi.

Tapi lain hartina kakara boga pangalaman opat bulan. Sabab, saméméhna sakabéh pagawé di KKD kungsi nyieunan barang nu sarua di pausahaan séjén. Jadi, geus baroga pangabisa séwang-séwangan. Anu jadi pasualan mah modal usahana. Loba nu mesen, tapi kawatesan ku modal téa, tara kacumponan kabéhanana.

Nepi ka kiwari, KKD mampuh pikeun nyieun dua barang produksi suku tur leungeun palsu. Bahanna tina  pipa paralon jeung fiber. Ngahaja nyadiakeun dua bahan baku pikeun produksi barangna. Pikeun barang anu dijieun tina bahan pipa paralon,  waragadna Rp1.7juta. Lamun bahanna tina fiber, waragadna Rp3.5juta. Pangaji sakitu téh kalintang murah, lamun dibandingkeun jeung produk deungeun anu regana nepi ka Rp10juta.

Sanajan itunganna bisnis, Ozu jeung babaturanna nyieun sistem subsidi silang pikeun ngabantuan babaturan atawa jalma difable nu teu mampuh. Barang produk KKD geus dipaké mangpirang jalma difable, tapi mémang usaha KKD tacan pati menyat siga pausahaan nu sarua di daérah séjénna. Salila ieu, KKD tacan kungsi nampa batuan ti pamaréntah pikeun ngamekarkeun usaha.

"Sieun dianggap baramaén..." kitu ceuk Ozu nalika ngaguar ngeunaan bantuan pamaréntah.

Saméméh mulang, SundaNews sasalaman jeung sakur nu aya di éta tempat produksi. Salah sahijina Arul, anu katara paromanna bungah, lantaran geus boga leungeun palsu.

"Ayeuna mah salaman téh henteu sombong. Sabab leungeunna dua. Jeung deui, bisa nyabok kang..." ceuk Arul ngabanyolan.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...