Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolHeuheuy DeuhSalasa, 04 Séptémber 2012 03:36

SN
Ngariung di grup BBM "Baraya SundaNews.Com" [Potret: Bah Enyus]

Bah Enyus : Kade ka baraya sadaya, ulah coba2 ngalanto ka Gasibu upami alim kajebak macet. Ayeuna bade aya apel akbar PNS, dihadiran ku rebuan PNS

Rizal salawasna: Kutan teh lamun jd PNS mah apel teh kudu abreug-abregan bah nya, ja zaman uing baheula mah apel teh ngagilincing weh pasosore sanes wayah kieu!

PS: Aheryawan lagi gebah massa nya?

OS: Aya kamiripan "apel" PNS anu abreg-abregan + apel-na pamuda di masarakat adat Ciptagelar... Di urang mah apel teh ilahar bae, hiji lalaki nganjang ka imah kabogohna.. Diditu mah aya istilah "nganjang" nyaeta ulin atawa anu sabenerna mah "apel" ka imah awewe nu dipikabogoh, tapi tara saurang bae anu datang istuning loba pisan mangsana kamreg mah bisa kana 20 urangan.. Lain ngahaja atawa badami antara lalaki nu hiji jeung lalaki nu sejen kadang-kadang teu warawuh, oge asal ti lembur-lembur anu beda oge.. (Banguna mantes mun di sebut apel berjamaah)... Hadena tara aya kabejakeun dur der parasea, di imah eta awewe sararea ngarobrol kawas rapat.. Aya nu mulang, malah teu kurang nu ngadon ngendong. Sararea pada nembongkeun perhatian ka si awewe tea, boh tina urusan pepakean nu alus, nepika babawaan dahareun anu ngareunah meunang meuli ti kota.. Kahareupna, si awewe eta anu bakal milih pisalakieun ngan wayahna, dianggap lain lalaki mun nepika teu bisa narima kana kaputusan si awewe tadi mun teu kapilih teh... Mun ieu kajadian lumangsungna di Bandung kawasna aya bahan parasea... Hehehe... Ka wargi-wargi Sundanews,, bilih bade nyobian nganjang ka lembur adat... Dianteur lah ku simkuring... Heuheuheu....

AC: Leres kitu kang eta teh hehehe.. budaya na sae upami ktu..sanaos tujuanna sami hoyong k istri eta tami teu matak jadi masalah..hehehe kabayang pami di bandung?!

OS: Leres pisan,, bubuhan kantos ningali kieuna, atuh langsung bae tataros ka ibu ramana eta si lanjang, sihoreng aya ti kapungkurna eta "nganjang" teh...

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...