Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaTéknologiSenén, 27 Agustus 2012 23:17

Rék Diadukeun Dina Formula Society of Automotive Engineers Internastional

Gubernur Mecakan Mobil Balap Formula Mushika One Buatan ITB

Ku Lokapala
SN
Gubernur Nyetir Mobil Balap Buatan ITB [Potret: Lokapala]

(SundaNews, Bandung) Urang ITB nyieun mobil balap. Gubernur Jabar, Ahmad Heryawan ngetés éta mobil. Kéclak, naék. Langsung nincak pedal gas Mobil Balap Formula Mushika One, buatan mahasiswa ITB dina acara Test Drive tur Peluncuran Perdana di ITB Bandung, Senén (27/8/2012), jam 15.00 WIB.

Sora mobil balap handaruan, mangpirang mahasiswa ngagimbung. "Mantap!" kitu pokna Heryawan, bari ngacungkeun dua jempolna nalika turun tina mobil Mushika One.

Mobil balap Mushika One baris midang dina acara Formula Society of Automotive Engineers Internastional (SAE) di sirkuit Ecopa Shizuoka Prefecture, Aino Jepang dina tanggal 3-7 September 2012.

 

Saméméhna, tim Formula Mushika ITB ngarasa gimir rék miluan pasanggiri Formula SAE di Jepang téh, lantaran kakurangan waragad pikeun nginditkeun tim jeung mobilna. Sanajan geus aya sponsor pikeun mantuan tim, tapi tacan dianggap nyumponan.

 

Bangbaluh tim anu hayang miluan Formula SAE téh langsung dipaliré ku Heryawan nu salaku jadi pupuhu Jabar. Heryawan nyiapkeun anggaran tina APBD, anu gedéna Rp 100 juta, pikeun ngawaragadan inditna tim jeung mobil.

Salian ti méré bantuan, Heryawan mesen hiji mobil pikeun manéhna, minangka tanda kareueus ku mobil buatan mahasiswa ITB. Malah, Heryawan ogé mere tangtangan ka para mahasiwa ITB. Nyatana ménta dipangnyieunkeun  traktor keur patani di Jawa Barat. Sabab, ka hareup séktor pertanian anu baris diutamakeun téh.

Sanajan mobil masih maké mesin tur komponén pabrikan luar, Rektor ITB, Akhmaloka, nétélakeun yén mobil Mushika One mangrupa hiji produk kaparigelan mahasiswa ITB.

 

"Mobil Mushika dirancang hampang tur kuat, jelas hasil tina leungeun-leungeun rancagé mahasiswa ITB"  kitu ceuk Akhmaloka, dibarung ku rasa kareueus. Akhmaloka ngarasa yakin, mobil balap buatan ITB baris méré cicirén majuna téknologi mobil Indonesia dina éta pertandingan. "Simkuring yakin, tim ITB bakal mintonkeun préstasina dina éta lomba" teges Akhmaloka.*** 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...