Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaTéknologiSenén, 27 Agustus 2012 02:24

Tapi Kudu Ati-ati Mangsa Narima Warta

Silih Tulungan Ngaliwatan Broadcast Blackberry Messenger (BBM)

Ku Maruta Bayu
SN
Broadcast BBM aya kudu dipastikeun heula benerna [Potret: Maruta]

(SundaNews, Bandung) Salahsahiji kaunggulan hapé Blackberry (BB) téh nyaéta aya pasilitas Blackberry Messenger (BBM). Sasama nu make BB bisa silih kirim pesen, poto, atawa mp3 ngaliwatan BBM. Pon kitu deui, dina nyebarkeun hiji warta, bisa dikirim sakaligus ka sakur babaturan anu geus nyararambung. Tidinya, bisa tatalépa silih kirim deui warta.

Mindeng pisan aya hiji peristiwa anu sumebar ngaliwatan BBM. Sasarina upama warta éta dianggap penting, sok langsung ditatalépakeun deui. Contona anu leungit budak, anu kacilakaan, tug nepi ka anu nawarkeun dagangan. Kilang kitu, henteu sakabéh warta anu nyebar dina BBM  bisa dipercaya. Malah, aya ogé anu tujuanna mémang rék nipu.

Contona anu kaalaman ku Pipiet Senja. Nurutkeun Pipiet, kungsi sakali mangsa narima  broadcast   anu ngakuna Ratih Sang. Eusina kieu: “saya sudah sumbang 500 ribu kpd org yg sakit ini akan dioperasi.” Maksudna mah mancing sangkan nu séjénna marilu nyumbang. Tapi, barang Ratih Sang disms,  henteu rumasa cenah. Malah harita téh  Ratihna ogé keur di Hongkong.

Ku kituna, upama narima broadcast BBM aya hadéna dipaluruh heula bener atawa henteuna. Sabab, bisi aya nu ngabobohong. Lantaran, lamun wartana bener mah geuning mangpaatna kalintang gedé. Urang bias silih tulungan ku cara silih émbarkeun warta.

Pikeun anu merelukeun PIN BBM SundaNews, bisa nga-add PIN: 294 916 99.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...