Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSalasa, 07 Agustus 2012 21:48

Mendag: “Hahargaan dijamin moal nérékél deui.”

Mentri Ngaroris Pasar Kosambi

Ku Lokapala
SN
Gita (katuhu), ngaroris harga Kepokmas di Kosambi [Potret: Lokapala]

(SundaNews, Bandung) - Mentri Perdagangan RI, Gita Wirjawan mharoris harga Kebutuhan Pokok Masyarakat (Kepokmas) jeung kaayaan stokna keur salila bulan puasa jeung lebaran di pasar Kosambi, Bandung, Jawa Barat, Salasa (7/8).

Kalayan dibarengan ku Gubernur Jabar, Ahmad Heryawan, Mendag Gita Wirjawan ngaroris harga Kepokmas di pasar Kosambi. Puguh baé réa  tukang dagang nu hélok alatan didatangan mentri. Gita tetelepek nanya ka tukang dagang, mangpirang pasualan nu dirandapan ku maranéhna. Sababaharaha tukang dagang rumahuh pasualan nérékélna harga-harga Kepokmas. Gita ngajamin harga bakal terus stabil nepi lebaran ka hareup.

"Insya Alloh, harga moal naék deui, lantaran barangna aya tur harga geus mimiti stabil," kitu tandesna Gita.

Gita boga kayakinan, utamana modél béas jeung daging. Komo deui di sababaraha wewengkon keur meujeuhna panén. Jadi, kaayaanna bisa kajaga.  Contona hayam, nu salila ieu hargana sok babarian nérélél ku lantaran stokna kurang. Pikeun taun ayeuna mah, nurutkeun Gita, produksi hayam nepi dua miliarna leuwih loba batan hayam taun kamari.

Pon kitu pasualan beas, bulog boga stok béas nepi ka 2,6 juta ton. Niténan réana stok anu kawilang aman, dipastikeun dina lebaran ka hareup kondisi baris stabil. "Sanajan harga-harga pasti turun, tapi tetep kudu ditalingakeun." Kitu ceuk Gita, pasualanna palaur aya pangusaha anu ngamangpaatkeun kondisi stabil ayeuna pikeun naékkeun harga.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...