Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaTéknologiJumaah, 03 Agustus 2012 16:15

83 Juta Akun dina Facebook Palsu

Ku Annisa Wulandari
SN
Akun Ucing dina Facebook [Potret: Istimewa]

Ngaranna gé média sosial nu ngancikna dina internét, saha baé bisa eunteup di dinya. Dina Facebook upamana, tina 955 juta akun aktif, 83 juta di antarana (8,7%) kaasup akun nu henteu sah. Tina sakitu juta téh, réréana mah akun palsu.

Nu disebut akun palsu ku Facebook, nyaéta akun nu teu puguh bungkeuleukanana di dunya nyata. Upama nu maké ngaran samaran, nu boga akun leuwih ti hiji, malah di deungeun mah aya sato piaraan saperti ucing jeung anjing nu “bogaeun” akun di Facebook.

“Éta téh tangtu ngaganggu pisan ka nu masang iklan mah,” cék Rory Cellan-Jones, sakumaha nu ditulis ku BBC News. Da jeung enyana, geus kaérong, nu 83 juta téa can tangtu katajieun ku ayana iklan téh. Komo apan di nagara nu keur mekar siga Indonésia jeung Turki mah, jumlah akun Facebook téh melesat ti poé ka poé.

Sawatara nu masang iklan di Facebook, nepi ka ménta bukti ka pihak Facebook, yén anu mencét klik kana iklan maranéhna téh enya-enya jelema, lain akun palsu, komo mun ucing atawa anjing mah.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Koméntar (1)

Ani Nurmala

hi hi hi.... kabayang ucing maca iklan...

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...