Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiJumaah, 03 Agustus 2012 09:11

Géhu Gé-Lo: Nya Gedé Nya Loba

Ku Amra Iska
SN
Lapak Dagang Géhu Gé-Lo [Potret: Dok. Ikhsan]

DI Jl. Pualam Kom. PLN No. 5 Bandung, aya roda lapak dagang goréngan nu tulisanna Géhu Gé-Lo. Saliwatan mah maca kecap gé-lo (gélo) téh bakal ras baé ka jalma nu kurang waras. Tapi, sabenerna, cék Ikhsan Luqmanul Hakim nu dagangna mah, kecap gé-lo téh ngawengku dua kecap: gedé (gé) jeung loba (lo). Ana pon hartina, Géhu Gé-Lo téh maké tahu ukuran panggedéna—9 x 9 mili méter—tur eusina loba.

“Eusi tahu téh sanéng togé wungkul, nanging aya tilu rupi; nyaéta eusi daging sapi, eusi daging hayam, sareng eusi endog manuk puyuh. Kapayunna mah eusina téh hoyong nambihan rupina ku balado cabé héjo,” cék Ikhsan.

Numutkeun pangakuan Ikhsan kénéh, usahana dimimitian ti taun 2009. Munggaran mah lapakna téh ngan hiji kalayan sagala rupana dipigawé ku sorangan; ti mimiti ngadonan, ngasakan, nepi ka ngadagangkeunana. Pon kitu kénéh modalna gé, ngodok pésak sorangan.

Sanggeus sababaraha taun kalarung, tétéla usahana téh nanjung. Sapoé nepi ka béak 1.000 siki. Atuh kiwari mah rodana téh geus nambahan nepi ka 11-na, ngan nu kapaké karék tujuh. Dagangna geus teu saukur di Jl. Pualam Kom. PLN No. 5 Bandung deui, tapi geus sumebar di sabudeureun Bandung Raya. Migawéna gé geus teu kusorangan, tapi ngagawékeun opat urang di bagéan produksi katut tujuh urang di bagéan pamasaran. Pon kitu kénéh modalna, teu sirikna unggal bank jul-jol nanawarkeun duit injeuman, cénah.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...