Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaFiksiminiAhad, 29 Juli 2012 16:32

Hariring Tingting

Ku Yus R. Ismail

 

“Ke mannaaa... ke mannaaa... ke mannaaa....” Ayu Tingting ngamén di setopan. Soantenna halimpu ngendag-ngendag pucuk kalbu. Atuh sakur nu nguping nyuuh asa diemutan aya nu ical tina dirina bari teu dipaliré, komo dipilari sapertos Ayu Tingting.

Mobil motor patingtalubruk da supirna patingsalegruk. Tapi nu tatu sanés ngagoak soak atanapi ngajerit nyeri. Sadayana midangdam peurih ati ku runtah nu dipilampah. “Di mannaaa... di mannaaa... di mannaaa....”

Da puguh Ayu Tingting mah nyoarakeun katugenah manah, teu mendak di setopan, anjeunna miyuni kukupu milari ka unggal juru. Nu jauh dijugjug nu anggang ditéang. Ayu Tingting ngageuri di Itali, midangdam di Amsterdam, sasambat di Jerman Barat, di Tokyo, di New York, di London, di Afrika, di Australia, di Cigondéwah.

Jalmi-jalmi sung-song masihan artos, rekening, emas, sertifikat,  lukisan, sadayana nu pangrasana hargaan disanggakeun ka Ayu Tingting. Tapi Ayu Tingting teu maliré da sanés éta nu dipilari. Ayu Tingting lumampah ka lebet manah, ngahaleuang ngalanglang kahariwang. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...