Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolCék Bah EnyusKemis, 26 Juli 2012 16:34

Aya Kota Halal, Hartina Aya Kota Haram

Ku Bah Enyus

TEU ngarti ku MUI, naha mani aya istilah Propinsi Halal sagala? Kuduna mah nyiar deui basa anu leuwih pantes. Lantaran, lamun kiwari ditétélakeun kakara aya tilu Kota/ Kabupatén nu halal, hartina anu 26 deui katégorina haram kénéh? Asa ku harianeun ari MUI. Yeuh, sanajan dina kadaharanna aya logo halal ti MUI ogé, ari duit anu dibeulikeunna ladang korupsi mah moal ngadadak jadi halal. Kuduna ukuran halal-haram téh, lebah dinya anu mindeng digembor-gemborna.  

Rék néangan kecap naon deui lawan  kecap tina halal, salian ti kecap haram? Sakurang-kurangna ogé apan kecap “tacan halal”, da piraku ari makruh mah. Ari tacan halal pan hartina haram-haram kénéh. Éta ulah pararadu ari ngaluarkeun sabangsaning fatwa téh. Najan abah cicing di Kota ”haram” ogé, abah mah tara ngadahar kahakanan nu haram. Enya, apan Bandung téh dumasar kana bersi MUI mah tacan jadi Kota Halal, henteu siga Indramayu, Kota Bogor, atawa Dépok.

Abah unggal poé meuli sorabi ti Bi Ipah, bala-bala buatan Ceu Iroh, loték Bi meunang Iwah. Sanajan euweuh logo hahal ti MUI, tapi abah mah yakin, éta kadaharan HALAL!

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...