Bagikeun ka Lapak Facebook

Saha ÉtaRebo, 25 Juli 2012 15:52

Teu Lepas Tina Apingan Lilih

Wina Juliana, Suksés “Néangan Indung”

Ku Maruta Bayu
SN
Wina (katuhu) jeung Lilih (kénca) [Potret: Maruta Bayu]

BASA munggaran medalkeun pop Sunda, laguna langsung dipikaresep ku balaréa. Ti mimiti budak nepi ka kolot, pasti mikalandep lagu “Indung” anu dihaleuangkeun ku Wina Juliana. Éta lagu ciptaan Uko Hendarto téh mampuh ngahaneutkeun lagu-lagu pop Sunda. Dina radio jeung télévisi lokal, lagu “Indung” teu weléh jadi lagu favorit. Basa ngawawancara nu dagang VCD Pop Sunda, cenah mah album “Indung”  kacida payuna. Malah nepi ka kiwari ogé, lagu “Indung” masih kénéh dipikalandep ku balaréa.

Jejer tina laguna mémang néangan indung. Tapi ari dina kanyataanna mah, Wina henteu dikantun ku ibuna. Malah ka mamana ogé, sok diaping baé ku ibuna, Lilih.  Wina lahir di Bandung, 4 Juli 1992.

Téng manuk téng anak merak kukuncungan, ibuna pinter ngawih, Wina ogé ti keur budak geus resep kakawihan. Basa Wina kakara kelas 1 di SDN Coblong 1 Bandung, Wina geus kaitung mahér kakawihan.

Pangaresep Wina dirojong pisan ku Lilih. Upama aya pasanggiri kawih, Wina sok miluan jadi patandang, kalayan tara leupas diaping ku Lilih. Saperti dina pasanggiri pupuh anu digelar di UPI Bandung, Wina miluan. Éta pasanggiri anu dijurian ku Tatang Benyamin Koswara, Dian Héndrayana, jeung Ano Karsana, ahirna milih Wina minangka pinunjul kahiji.

Wina bisa nembus dapur rékaman ogé, henteu leupas tina apingan Lilih. Tug nepi ka lagu 'Indung' anu diproduksi ku Valéntino Jaya Abadi, kalintang suksés tur  dipikalandep ku balaréa.

Ku ayana suksés ngahaleuangkeun lagu 'Indung',  Wina sering diulem manggung ka sawatara tempat.  Ceuk Lilih, Wina kalintang mikacinta kasenian Sunda, da ti nuju alit diatik ku sangkan mikahéman banda budaya tutungkusan karuhun Sunda. Ieu penyanyi anu idolana Détty Kurnia téh miharep sangkan seni Sunda langkung dipikalandep deui, hususna ku para “ABG”.

Ku raketna hubungan Wina sareng ibuna, dina albeum anu kaduana Wina duét jeung Lilih dina lagu "Di Mana Bapa". Albeum Wina anu satuluyna ogé teu weléh dibagéakeun ku masarakat Sunda, saperti albeum “Budak Saha” jeung “Lalakon Cinta”.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...