Kunjal Data KasundaanMakalahSalasa, 24 Juli 2012 18:37

Nanjeurkeun Ajén Urang Lembur

Ku Dédi Mulyadi

Kunjal Ieu Tulisan

Logo LBSS

Lamun aya jalma anu dilahirkeun di wewengkon Zaire, terus dedeg pangadegna nyeplés urang dinya bari dahar jeung nginum sarta pamakéna adat sakumaha ilahar urang Zaire tapi manéhna sapopoé nyarita paséhat maké basa Sunda, naha kaasup urang Sunda henteu? Atawa aya jalma anu dilahirkeun pituin di Garut bari dedeg pangadegna persis urang Garut tapi sapopoéna nyarita maké basa Inggris naha kaasup urang Sunda kéné henteu?  Béh dieuna nyunda kéné mana antara urang lembur anu nyarita “.....panékér téh di mana, euy?”. Jeung pajabat anu nyarita, “........saya mah kamari meuli krikét téh ti Singapur......”. Atawa lamun hiji waktu wayang golék dipintonkeun kabéhanana maké basa Perancis, naha masih sanggup urang tatar Pasundan ngaku yén wayang golék téh kasenian Sunda?


Tina Makalah Kongrés Basa Sunda VIII, Subang, 28-30 JUNI 2005 "Ngagunakeun Basa Sunda Dina Kahirupan Kiwari"

Kirim Komentar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...