Bagikeun ka Lapak Facebook

Basa SundaUnak-anikAhad, 22 Juli 2012 21:12

Ngaran Kekembangan

Ku Maruta Bayu
SN
Alam Sunda [Potret: Maruta Bayu]

Kunaon mun aya lecap “ngembang kadu” sok dihartikeun “olohok” atawa molohok? Lantaran, “Olohok” téh ngaran kembang kadu. Di tatar Sunda, kekembangan ogé dingaranan. Hayu geura urang tataan:

  • Kembang Waluh ngaranna Aléwoh
  • Kembang Térong ngaranna Moncorong
  • Kembang Tangkil ngaranna Uceng
  • Kembang Peuteuy ngaranna Pendul
  • Kembang leunca ngaranna Pengit
  • Kembang Lopang ngaranna Cacas
  • Kembang Engkol ngaranna Kiciwis
  • Kembang Koneng ngaranna Badul
  • Kembang Kulur ngaranna Pelepes
  • Kembang Muncang ngaranna Rinduy
  • Kembang Cikur ngaranna Jelengut
  • Kembang Bawang ngaranna Ulated
  • Kembang Cengek ngaranna Mencenges
  • Kembang Cabe ngaranna Bolotot
  • Kembang Bolang ngaranna Ancal
  • Kembang Génjér ngaranna Gelenyé
  • Kembang Jaat ngaranna  Jalingar
  • Kembang Jéngkol Merekenyenyen
  • Kembang Honjé ngaranna Combrang
  • Kembang jotang ngaranna Puntung
  • Kembang Boléd ngaranna Mortéla,tétéla,téla
  • Kembang Bako ngaranna Bosongot
  • Kembang Sampeu ngaranna Dingdet
  • Kembang Taleus ngaranna Ancal
  • Kembang Awi ngaranna Eumbreuk
  • Kembang Tiwu ngaranna Badaus
  • Kembang Kaso ngaranna Ciriwis
  • Kembang Paré ngaranna Ringsang
  • Kembang Kalapa ngaranna Suligar
  • Kembang Eurih ngaranna Ancul
  • Kembang Jambé ngaranna Mayang
  • Kembang Cau ngaranna Jantung
  • Kembang Laja ngaranna Jamotrot
  • kembang limus ngaranna seleksek
  • kembang kawung ngaranna pengis
  • kembang jeruk ngaranna  angkruk, angkes
  • kembang jarak ngaranna uing
  • kembang jambu aér ngaranna lenyap
  • kembang hoé ngaranna bubuay
  • kembang gedang ngaranna ingwang
  • kembang salak ngaranna sedek, gojod

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...