Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolHeuheuy DeuhKemis, 12 Juli 2012 18:07

Réa Kahayang

Ku Dadan Sutisna

Kitu pan sipat jelema mah. Sok réa kahayang. Kahayang nu can tangtu kahontal. Kahayang nu mun dipikir-pikir mah asa ngarawu ku siku. Kahayang nu saenyana mah ngan diukur "jidar" duniawi. Kahayang nu boa antukna matak cilaka alatan dina ngudagna sagala didupak, sagala dirumpak. Kahayang ukur kahayang.

Babaturan hayang boga imah. Nu hiji hayang meuli meuli mobil. Nu hiji hayang sakola deui. Nu hiji hayang kawin. Nu hiji hayang nyandung. Sarua, babaturan gé réa kahayang.

Ari kahayang kuring naon? Sok nanya ka diri sorangan. Naon saenyana nu keur diudag téh? Kasenangan nu saharitaeun? Harta nu lubak-libuk ngarah ditempo ku batur? Umum, sigana. Hayang salamet dunya ahérat. Hayang hirup jeung huripna. Hayang ulah piomongeun batur. Hayang ulah nganyerikeun batur. Hayang bisa barangbéré. Hayang nyenangkeun kolot. Hayang boga budak soléh... weuh, geuning réa pisan.

Kumaha ngudagna? Ah, moal diudag-udag teuing. Da geuning kahayang mah siga kalangkang sorangan. Hésé katéwakna. Ceuk nu tatarucingan mah, diudag lumpat di dagoan cicing. Nya kari nganti waktuna baé.

Ari kahayang Sadérék naon?

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...