Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolHeuheuy DeuhKemis, 12 Juli 2012 18:05

Barakatak Majalah Manglé No. 1995

Ku Dadan Sutisna

Ieu seratan kénging nyutat tina rubrik "Barakatak" Majalah Manglé No. 1995

Néangan Kabogoh

"Kuring téh hayang boga kabogoh," ceuk si Ocid. "Mun bisa mah ku énté pangnéangkeun nu: bodas, rada ampeg, biwirna beureum...""Ooh nu kitu," cekeng teh."Aya, si Nurul! Awakna ampeg, biwirna beureum, kulitna bodas deuih!""Tah eta, kajeun jang uing?"

"Pek we, tapi...da lalaki si Nurul mah! Ngaranna bae Nurul."

"Ari tamba euweuh teuing mah, sigana....lumayan oge," si Ocid bati ngaheruk.

Kuring ukur nyerengeh.

Andri Priyatna, S.Sos
Jl. Kartini, 233 Majalengka

EUNGAP

"Asa heran sorangan uing mah," cekeng teh ka Safari. "Eta mun puasa teh, teu lapar, teu haus nu karasa mun geus tengah poe ereng-erengan teh." "Naon bae nu karasa? Tunduh?" ceuk Safari. "Eungap!" cekeng teh. "Sakapeung nepi ka hayang heuay ge hese!""Enya, mahiwal eta mah. Kamerekaan roko sigana teh!""Bisa jadi!"

Andri Priyatna, S.Sos
Jl. Kartini, 233 Majalengka

BON HUTANG

Ojo: "Ari Bapa maneh maotna ku naon?"Iji : "Panyakit jantung. Pedah loba hutang, bon hutangna ge sakarung.... kulahek waeh."Ojo: "Bagean maneh meureun mayaran hutangna, nya. Geus lulus acan?"Iji: "Baroraah lunas, malah bon hutang teh nambahan sakarung. Hutang dewek!"

Ojo: "Iraha atuh maneh rek paeh kaserang jantung?"

Rahmat Iskandar - Bandung

TUTUNG

Ema : "Panas poe kieu rek indit-inditan. Make payung atuh, Nyai !"Nyai : "Wios ah, Ma, da kulit abdi mah tos hideung!"Ema : "Nya Ema mah nitah dipayung teh bisi tutung!"Nyai : "Si Ema mah!"

Rahmat Iskandar - Bandung

HAYANG LINTUH

Boga awak begang wae. Narekah mah narekah hayang rada lintuh, tapi taya hasilna. Hiji waktu jalan-jalan jeung salaki. Sapanjang jalan Ciamis-Cikoneng manggihan jalma burung aya kana tiluna urang. Kata-rata awakna lalintuh. Sareseg. Najan sapopoe kahujanan kapanasan. Ceuk salaki, kuring ge mun hayang lintuh teh nurutan we jalma gelo.Tara loba pikiran, matak meujeuh awakna lalintuh ge. Ceuk pikir....ke lanan. Kajeun begang batan kudu bubulucunan sisi jalan.

Nur
DKM Al-Munawar
Ds. Kota Buniseuri
Cipaku Ciamis

NYERIEUN

Neng Tita keur diajar kukumbah.Mamah : "Ngumbah katel mah kedah digosok sareng bujurna, ngarah herang!"Neng Tita : "Ah alim"Mamah : "Haha?"

Neng Tita : "Hawatos ke bujurna nyerieun da Eneng ge upami nuju diruruan bujur ku mamah sok nyeri..."

Nur
DKM Al-Munawar
Ds. Kota Buniseuri
Cipaku Ciamis

NGEMIL

Mitoha :"Kabayan, ari maneh puasa teu?"Kabayan : "Atuh puguh wae, Abah"Mitoha : "Ari eta biwir runyah-renyoh keur ngemil naon?"Kabayan : "Lain ngemil, ieu mah keur nambaan biwir nu barohak, ku pitamin C"

Mitoha : "Dasar sia..."

KANGGE LEBARAN Budak : "Ma, tos gaduh naon kangge buka teh?"

Indung :"Can boga sangu-sangu acan, komo deungeuna mah..."

Budak : "Ari kangge lebaran?"

Indung : "Tenang geus aya beas sakarung, endog tilu kilo, sardencis, pikueheun sapuratina, hayam weh peunciteun...."

Nur
DKM Al-Munawar
Ds. Kota Buniseuri
Cipaku Ciamis

KIRIPIK

Oman : "Nini urang mah lamun ngadahar kiripik teh sok tereh, diteureuyan."Omen : "Naha bet bisa kitu, pan huntuna tinggal dua"Oman : "Pan kieu Rini urang mah, si kiripik teh diasupkeun kana coet, terus direndos. Tuh pan tereh diteureuyanna...."Omen : "Ah..."

Anita S.P
Gg. Karamat No. 17 RT 07/01
Cicaheum Bandung 40282

WALANDA

Upay: "Naha nya ari sirsak sok disebut nangka Walanda?"Apuy : "Apanan eusina bodas, bule, jadi weh disebut nangka Walanda."Upay : "Geuning campoleh oge, apanan koneng, naha bet disebut sawo walanda?"Apuy : "Justru ku konengna, semu-semu pirang. Ari buuk na bule kapan pirang. Jadi weh sawo Walanda."

Upay : "Mani maksa kitu nya euy?"

Aeleas
Kujanglima Bandung

RAPOT

Poe Saptu harita teh barudak SD samenan dibagi rapot. Ngahaja diuk di tepas imah nungguan incu, si Adib nu kakara kelas hiji, bareng indungna datang ti sakola. Waktu manehna norojol, kuring langsung nanya, "Kumaha Adib, alus rapot teh?"Ari pek teh jawabna, "Sae, Aki. Da warnana ge biru jaba dipelastikan, meni sae sareng beresih." Dasar budak, maksud kuring mah peunteun pelajaran manehna anu ditulis dina buku rapot eta lain buku rapot bungkeuleukanana.

Yadi Kusmayadi
Jl. Alexander 57 A
Bandung

KALENDER

Di imah aya kana tiluna kalender teh. Meulina henteu bareng. Tapi bet heran beakna mah mani sapoe reujeung. Tanggal 51 Desember. Kapaksa kuring meuli deui...

Ena Rs.
Sidamulya,
Bj.Gebang, Rch 46387.


ITEUK

Incu: "Aki, aki, geuning ieu bogana Si Buta dari Gua Hantu aya di dieu."Aki: "Naon tea. Cu?"Incu: "Iteuk!"

Ena Rs.
Sidamulya,
Bj.Gebang, Rch 46387.

BURSA

Oding: "Bapa uing Mah gawe di BEJ (Bursa Efek Jakarta).Odang: "Bapa uing mah di BES (Bursa Efek Surabaya).Odong: "Ari Bapa uing mah di BBB...Oding: "Bursa naon BBB teh?"

Odong: "Bursa Buku Bekas!"

Ena Rs.
Sidamulya,
Bj.Gebang, Rch 46387.

PUPURILITAN

Onih: "Ema, ema, itu hulu hayam pupurilitan siga bujur Inul!"Ema : "Ari budak. Lain jiga bujur Inul. Eta teh bisi teu nyaho mah hayam ku tetelo..."

Ena Rs.
Sidamulya,
Bj.Gebang, Rch 46387

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...