Bagikeun ka Lapak Facebook

PadaringanCahya SinanglingKemis, 12 Juli 2012 17:58

Cutatan ti Masjid Al-Ikhlas

Ku Dadan Sutisna

TINA déhémna gé geus kanyahoan yén nu rék jadi hotib téh Kang Asép (Drs. Asép Salahudin, M.Ag). Sok mindeng tepung jeung éta ajengan téh, urang Garut, sok tulas-tulis, jeung mindeng nganjang ka kantor deuih. Anjeunna rutin, najan teu unggal juma'ahan, sok jadi hotib di Masjid Al-Ikhlas, di Jalan Gitar, Turangga, Bandung. Poé Juma'ah ieu nya anjeunna pisan nu ngahotibanana téh.

Biasa wé, ku lantaran di jero mah heurin, nu Juma'ahan réréana mah ngampar di buruan, handapeun tangkal palem nu ieuh linduh.

Nu ditepikeun ku Kang Asép dina hutbah téh sabudereun Isro Mi'raj, patali jeung datangna bulan Rajab, nyaéta lalampahanana Kangjeng Nabi Muhammad SAW ti Masjidil Harom ka Masjidil Aqso, diteruskeun kana lalampahan ka Sidratul Muntaha. Tina éta kajadian, Kangjeng Nabi nyandak oléh-oléh solat lima waktu nu dilakonan ku sakumna umat Islam tug nepi ka kiwari.

Kang Asép dina hutbahna negeskeun yén solat téh salah sahiji konci ibadah. Dina hadis disebutkeun solat téh tihangna agama. Dina Al-Qur'an disebut yén solat téh nyegah pagawéan nu "keji dan munkar". Ti dinya, réa nu sok kerung, naha cenah ongkoh mayoritas urang Indonésia téh muslim bari sok sarolat, tapi ahlak jeung moral kalah nyirorot. Buktina cenah réa kénéh nu sok korupsi, nu kaniaya ka sasama, atawa nu makmak-mekmek asal seubeuh sorangan.

Cenah éta téh, ceuk ajengan, alatan réa nu sok solat tapi teu bisa ngadegkeun solat, teu bisa mawa hartining solat kana laku-lampah sapopoé. Ceuk Ajengan Godjali suargi mah, réa jalma nu henteu bisa neundeun iman dina haté. Iman datangna ukur keur waktu ibadah, geus léos ka mana mah, teu dibabawa.

Réa nu sok solat. Tapi réa deuih nu bisa ngadegkeun solat. Cék cohagna mah ukur formalitas, ukur rutinitas sapopoé nu sok diécagkeun. Geus bérés awéh salam diécagkeun. Datang ka kantor atawa ka tempat gawé... nya saur Ajengan Godjali téa, teu mawa iman.

Mugi-mugi urang mah teu kalebet kana golongan éta. Sabab teu aya nu terang saha saleresna nu baris ditampi solatna téh.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...