Bagikeun ka Lapak Facebook

Arsip MediaKemis, 12 Juli 2012 17:39

Béwara Pinunjul Pasanggiri Tarucing Cakra

Ku Dadan Sutisna

Sakumaha nu tos dibéwarakeun ti méméhna, dina raraga miéling Poé Basa Indung Internasional 2008, Universitas Padjadjaran gawé bareng jeung Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda (PP-SS) ngayakeun Pasanggiri Ngeusian Tarucing Cakra. Kagiatan pasanggiri, boh nu online (dina internét) boh nu dina jaringan lokal, tos dilaksanakeun kalayan lungsur-langsar. A. Pasanggiri Ngeusian Tarucing Cakra Online Ieu pasanggiri langsung dina internét. Pendaftaran ngawitan dibuka ping 15 Pébruari 2008, ditutup ping 18 Pébruari 2008. Nu ngiringan ieu pasanggiri, sadayana 89 patandang. Siga bakal leuwih réa deui nu miluan mun waktuna teu samporét mah. Dina prungna pasanggiri, panitia méré waktu 12 jam (ti jam 00.00 nepi ka 12.00 dina tanggal 19 Pébruari 2008). Soal nu dieusian ku sakur patandang maké sistim random, hartina bisa jadi sawatara patandang mah soalna téh béda. Dumasar kana aturan panitia, dina ngajén saha nu jadi pinunjul, dipeunteun ku benerna ngeusian jeung sabaraha lila ngeusianana. Unggal patandang dibéré 100 kotak eusianeun, unggal kotak dibéré poin 5. Hartina, mun bener kabéh, peunteunna 500. Mun aya patandang nu peunteunna sarua, kakara ditingal mana nu panggancangna ngeusian. Sawatara patandang, aya nu laporan ka panitia, teu bisa miluan ku lantaran masalah konéksi internét. Dalah di kumaha, da ieu pasanggiri teu tiasa diundurkeun naon waé alesanana. Program komputer nu ngajén ieu pasanggiri, geus nangtukeun pinunjulna nyaéta: Djasépudin Jl Sumatera No. 19 Bandung Peunteunna 495 Minangka pinunjul kahiji, Djasépudin dilélér hadiah mangrupa télévisi berwarna. Neda hapuntenna, réhna panitia mung nyadiakeun kanggo pinunjul kahiji. Nanging aya hadiah pinunjul mangrupi buku-buku Sunda kanggo 3 pinunjul sanésna, di antawisna:

  1. Asép Ganda Asikin, peunteunna 490.
  2. Iskandar Adnan, peunteunna 485 (waktuna 1.457 detik).
  3. Eka Hariyanto, peunteunna 485 (waktuna 1.806 detik).

Hadiah kanggo pinunjul kahiji, tos dipasrahkeun dina acara miéling poé basa Indung Internasional. Kanggo pinunjul sanésna, hadiah tiasa dicandak di Jl. Taman Kliningan II No. 5 Bandung. A. Pasanggiri Ngeusian Tarucing Cakra Guru Basa Sunda Nu miluan ieu pasanggiri seueurna guru basa Sunda. Acarana tos dilaksanakeun dina acara Miéling Poé Basa Indung Internasional, di Grha Sanusi Hardjadinata, 21 Pébruari 2008. Nu daftar kana ieu pasanggiri sadayana 60 urang, tapi dina prungna mah sawatara guru teu bisa hadir.

Patandang Pasanggiri Tarucing Cakra

  Nu kénging hadiah ieu pasanggiri téh nyaéta:

  1. Darpan, guru SMP Pakenjeng, Garut, kénging hadiah laptop.
  2. Endan Sukanda, guru SMA 3 Sukabumi, kénging hadiah TV 14".
  3. Risnawati, guru SMP 4 Subang, kénging hadiah HP CDMA plus nomor flexi.

Nu jadi sponsor kanggo hadiah téh PT Telekomunikasi Indonesia, Tbk. Nurutkeun Réktor Unpad, Prof. Dr. Ganjar Kurnia, DEA, ieu kagiatan téh seja dimayengkeun saban bulan di http://tarucing.unpad.ac.id.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...