Bagikeun ka Lapak Facebook

Arsip MediaKemis, 12 Juli 2012 17:38

In Mémoriam: Rahmatullah Ading Affandié (R.A.F.) 1929 - 2008

Ku Dadan Sutisna

Catetan Dadan Sutisna

SABOT ngawarangkong di redaksi Cupumanik, bari bébérés rék mulang, aya nu nélépon ka Kang Hawé (Hawé Setiawan, pamingpin redaksi majalah Cupumanik). Méméhna di kantor redaksi Cupumanik téh kawilang rempeg, aya Mang Jamal (Jamaluddin) nu kakara balik ti Garut tas nganteurkeun peti jeung Ua Sas (M. Sasmita) ka Ciburuy, Déa Lugiéna (pangarang ti jurusan Sunda UPI), Dhipa Galuh Purba (pangarang, wapimred majalah Seni Budaya), Yulianto Agung (redaksi Cupumanik), Rachmat Taufiq Hidayat (diréktur PT Kiblat Buku Utama), jeung Hasan Wahyu Antakusumah (pangarang, pangsiunan pulisi). Nu nelepon téh Kang Nano S., ngiberan cenah meunang béja yén R.A.F. (Rahmatullah Ading Affandié, RAF) ngantunkeun. Tapi tacan écés enya henteuna mah, ngan cenah ngantunkeunana téh di Rumah Sakit Advent Bandung. Kuring dititah nelepon ku Kang Hawé ka rumah sakit. Enya wé, R.A.F. tos ngantunkeun tabuh 18.40, poé ieu, 6 Pébruari 2008. Innalillahi wa inna ilaihi rojiun. Terang ka jenengan R.A.F. téh ti keur jaman sakola di SD kénéh. Mimitina mah sok maca bukuna, di antarana nu matak tibelat téh Béntang Lapang, novél ngeunaan maénbal dina basa Sunda. Geus kitu, ku lantaran ka lembur mimiti aya télévisi, sok remen lalajo Inohong di Bojongrangkong ti TVRI Bandung, sinétron sérial basa Sunda nu harita mah pada mikaresep. Nya R.A.F. pisan nu nyusun naskah jeung nyutradaraan éta sinétron sérial téh. R.A.F. kalintang ageung jasana keur kamekaran basa jeung sastra Sunda. Di antarana, anjeunna kantos ngiring merjoangkeun Perda No. 6 ngeunaan basa jeung sastra Sunda, nu saterusna dirévisi jadi Pérda No. 5,6,7. Atuh dina kurang-karang tos seueur deuih karya-karyana, di antarana Dongéng énténg ti Pasantrén, Nu Kaul ku Lagu Kaléon (dilélér Hadiah Rancagé 1990), Béntang Lapang, Urang Banjarsari jadi Inohong di Bojongrangkong (1998), jsté. R.A.F. nyerat naskah drama Sunda deuih, di antarana nu kawentar téh Yaomal Qiyamah. Taun 1956, R.A.F kapilih jadi Ketua Panitia Kongrés Pemuda Sunda (4

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...