Bagikeun ka Lapak Facebook

Arsip MediaKemis, 12 Juli 2012 17:34

Kamus Basa Sunda

Ku Dadan Sutisna

Dina léksikografi Sunda, aya sawatara kamus nu kungsi medal:

  1. Dictionary of Sunda Language of Java (1862)beunang Jonathan Riggs. Nilik umurna gé, sigana ayeuna mah éta kamus dwibasa Sunda-Inggris téh paling ukur dipaké reférensi. Diterangkeunana ku basa Inggris (basa Inggris taun 1862), hésé deuih néanganana da geus jadi barang langka. Manggihan nu aslina téh di Rumah Baca Ua Sasmita.
  2. Soendaneesch-Hollandsch Woordenboek (1884) beunang Sierk Coolsma. Eukeur mah langka, katurug-turug hésé dibacana da puguh diterangkeunana ku basa Walanda.
  3. Soendaneesch-Hollandsch Woordenboek (1894) F.S. Éringa. Sarua deuih maké basa Walanda.
  4. Kamus Basa Sunda (1958, 1954, 2005) beunang R. Satjadibrata. Ieu téh kamus Basa Sunda munggaran nu disusun ku urang Sunda, dipedalkeun deui ku Kiblat Buku Utama taun 2005.
  5. Kamus Umum Basa Sunda LBSS, mimiti dicitak taun 1975, citakan panungtung taun 2007.
  6. Sundanese English Dictionary (2003) beunang R. R. Hardjadibrata. Sigana kamus nu ieu mah leuwih cocog keur urang deungeun nu rék ngulik basa Sunda, ongkoh disusunna gé dumasar kana kamus Éringa.
  7. Kamus Basa Sunda (2006) beunang R.A. Danadibrata, dipedalkeun ku Kiblat Buku Utama.
  8. Sababaraha kamus nu saeutik éntrina saperti Kamus Sunda-Malayu (Satjadibrata, 1944), Kamus Leutik Sunda-Indonésia (Satjadibrata, 1945), Kamus Kecil Sunda-Indonésia (M.O. Koesman, 1982), Kamus Sunda-Indonésia (Maman Somantri), Kamus Lengkep Sunda-Indonésia Indonésia-Sunda (Budi Rahayu Tamsyah spk., 1995) Kamus Populér Sunda-Indonésia (Tatang Sumarsono, 2001), Kamus Istilah Populer Basa Sunda (A. Marzuki, 1989), Kamus Girimukti Bergambar Tiga Bahasa: Sunda

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...