Bagikeun ka Lapak Facebook

Basa SundaUnak-anikKemis, 12 Juli 2012 14:18

Saba Sastra PP-SS ka Sakola

Ku Dadan Sutisna

Pamianganana

SASTRA Sunda baris manjang nepi ka jaga téh geus jadi angen-angen saréréa. Berekah,  nepi ka kiwari sastra Sunda masih kénéh hirup, tur éta téh jadi salah sahiji cicirén hirupna basa Sunda. Bisa jadi ari nu melang mah aya, inggis basa jeung sastra Sunda tilem kalindih pajamanan. Tapi apan tarékah mah teu kendat-kendat, upamana ti pamaréntah, organisasi kasundaan,  lembaga atikan, jsté.

Karaos kénéh dugi ka danget ieu, rupa-rupa tarékah pikeun ngahudangkeun deui  kareueus kana ka-Sunda-an téh can pati katingal tapakna. Tawis yén urang Sunda ngalaman gempuran warna-warni budaya anu kalintang rohaka, dugi ka sesah mikawanoh deui kapribadian katut akar-akar budayana.

Jalaran kitu, tarékah anu tuluy-tumuluy (continu) sareng inténsif kanggo ngawanohkeun ka-Sunda-an peryogi dirojong sangkan rupi-rupi warisan budaya henteu teras laleungitan. Saupama éta warisan téh teu kapiara sareng karaksa, tangtos rupi-rupi guna mangpaat tina “kearifan lokal” urang Sunda bakal ngiring carem.

Kedah aya tarékah deuih sangkan pentingna urang rumaksa kana ka-Sunda-an téh dilakonan ku cara-cara anu luyu jeung kontéks kahirupan kiwari sareng ngalibetkeun rupa-rupa aspék. Dina hartos, tarékah ngawanohkeun deui ka-Sunda-an téh kedah disarengan ku inovasi.

Sadar kana pentingna tarékah-tarékah modél kitu, Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda teras narékahan rupi-rupi kagiatan kanggo ngahudang kareueus urang Sunda

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...