Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakKemis, 12 Juli 2012 07:13

Rangkidut

Ku Dhipa Galuh Purba

 

Reumis janari mimiti tunggara

Lempay, neundeun asih urut peuting

Léngkah leutik nyacag jukut

haté rangkidut

Ibun kaibunan, sumirat teu némbongan

Munding begang, kebo ireng ngawuluku,

sawah teu nyawaan

Budak leutik léngkahna teu ajeg

Ngadupak sasajén haturaneun

Buta ijo ngajodo jeung kélong wéwé

Nyisir ku garu, ngerok janggot ku pacul

Pamidangan geus henteu maké bangbarung

Ngahuap ngandelkeun si pétét

Diuk jeung nantung, muntang ka si bulé

Domba geus salin sora, hayam geus béda cacakar

Loba mojang remen nganjangkeun tuur

Di basisir nu awor pagedor jeung sora buta ijo

Parawan di sawah diculik,

dijieun jeung ditukeur gambar si pétét

Jajaka di tegalan di sumputkeun kélong wéwé…

teu nyawaan

Léngkah leutik nyacag jukut, haté rangkidut

Ibun ka ibunan, sumirat teu némbongan

Nénjrag kalangkang, awong-awongan kabekem

Saukur déhém ku haseup si pétét

Gigisik kapireungpeunan si bulé

Nyi Buyut Déwi Sri…

Kuring mapag mawa payung kabuyutan

Ngampar samak di galengan

Pacul…singkal…Munding panghudangkeun

Léngkah leutik nyacag jukut, haté rangkidut

Ibun kaibunan , sumirat teu nembongan

Saha nu rék luas nukeurkeun ranggeuyan

Saha nu rek luluasan…?

Ranggon Panyileukan, 2001

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...