Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakKemis, 12 Juli 2012 03:46

Kidung Kabupatén Bandung

Ku Kania Pujasari

 

Balé Bandung asa suwung

Pancaniti asa jempling

Pamengkang asa lalewang

Babancong asa parongpong

Kabupatén bangun simpé

Paséban ilang dangiang

 

Duh…Citarum alim dikantun

Margaasih sungkan tebih

Katapang alim paanggang

Dayeuhkolot tetep sono

Margahayu mo pajauh

Sinareng papayung nagri

 

Duh… Pangagung papayung Bandung

Pamingpin pangaping nagri

Lungsur ngantun kalungguhan

Kiwari nitih ka wanci

Ayeuna ninggang ka mangsa

Sanaos keur pogot sono

Kapaksa kedah paturay

Lumungsur ti kalungguhan

Nilar kabupatén Bandung

Rék mungkas mangsa jabatan

 

Ka para sesepuh Bandung

Panuhun ti jisim abdi

Pendopo anu ditilar, dikantun jalaran ngalih

Tetep diraksa-diriksa, dirumat sina lestari

Pendopo anu dikantun, mangka jadi ciri bukti

Mibanda galeuh budaya, nu mo lali ka bibit-buit

Sing jadi saksi sajarah; natrat tug dugi ka jaga

 

Dayeuhkolot, 25 Séptémber 2005

 

 

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...