Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaDangdingKemis, 12 Juli 2012 03:28

Di Basisir Panganten

Ku Dhipa Galuh Purba

---Asmarandana

 

 

Balaka sisi basisir

Mangsa mongkléng alam rasa

Malébér galura sono

Mupus nirca mangsa lawas

Catetan kungsi sasab

Basa raga tacan lawung

Méméh haté budal cinta

 

Ngarénjag pinuh kagimir

Neuteup angkeub semu melang

Lalakon sigana pondok

Tapak lampah ngudag-ngudag

Amarah ningker urang

Ngabebela hurung ngempur

Hamo pareum disimbeuhan

 

Kapaksa anjeun ngalengis

Bari lunta nyiar jalan

Nyingkahan pakéwuh manco

Muntang pageuh hajat cinta

Cimata ninggang taktak

Muru gerot alak paul

Jajap anjog katingtriman

 

Paneuteup kedal pasini

Bulan béntang kahieuman

Moékan laratan nyoro

Dina ranjang panganténan

Ngetrukeun rupa rasa

Najan tacan cunduk waktu

Ninggang mangsa dirapalan

 

Palagan napsu wiati

Bumi dogdag nulak bala

Karomah nutupkeun panto

Kari rénghap patémbalan

Doraka ririakan

Ati manteng ka Nu Agung

Muga urang taya céda

 

Nyingkahan ngalambangsari

Anjeun sabar ngemu cinta

Meruhkeun galuring mopo

Meupeus peuting kebek bagja

Dibarung pangharepan

Mapag isuk reumbeuy imut

Urang leupas tina runtah

 

Cianjur, 23 Juli 2005

 

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...