Bagikeun ka Lapak Facebook

Basa SundaUnak-anikKemis, 12 Juli 2012 03:09

SMS Idul Fitri 1428 H

Ku Dhipa Galuh Purba

Dijurung andum rahayu, dina mangsa bengras rasa, urang tundung kawuwung kabingung, mapag dewangkara rasa. Mugia malati ligar na ati lir dangiangna poe nu fitri. Taqobalallohu mina waminkum syiamana wasyiamakum.

13 Oktober 2007, Jam: 00: 00: 00

KANIA PUJASARI

 

Batin nu usik nyaliksik ngawincik diri, bilih kasabit kaciwit ati, karumpak ungkara basa, kadudut pupuhu qolbu, mugia rido galih jembar pangampura tina samudayaning kalepatan. Minal aidin wal faidzin. Taqobalallohu mina waminkum syiamana wasyiamakum. (Lia Refani & Kulawargi)

13 Oktober 2007, Jam: 06: 04: 59

LIA REFANI

 

Tina ati, tur sayakti, neda hibar pangampurana. Mugia lubar sarwaning nu kantos matak tugenah (Dadan Sutisna sapiri-umpi)

12 Oktober 2007, Jam: 22: 47: 41

DADAN SUTISNA

 

Manéh taya bédana di Bandung jeung di lembur nyieun dosa téh. Cing atuh sing euih-euih. Leungit konci motor peuting mah. Diumumkeun dina spéker masjid. Isuk-isuk geus aya anu nganteurkeun. Dibéré udud kéképéhan. Di pilemburan mah anéh ningali nu teu jujur atawa kudu sagala diburuhan téh. Hampura euy. Yap ulin kadieu.

12 Oktober 2007, Jam: 12: 45: 24

MIFTAHUL MALIK

 

Hapunten samudaya kalepatan lahir batin, dunya ahérat. Muga kaweningan ati nyarengan kaihlasan antawis urang. Taqobalallohu mina waminkum

12 Oktober 2007, Jam: 12: 33: 33

ROSYID E. ABBY

 

Carita nu matak rengat kana manah, lisan nu teu merenah matak nalipak rasa, saur nu niruk kalbu, laku nu teu luyu, mugia tong dianggo katugenah. Neda sihapunten lahir tumakaning batin. Minal aidzin wal faidzin.

12 Oktober 2007, Jam: 11: 04: 14

APIP CHATRIX

 

Ngahaturaken wilujeng riyadi Idul Fitri 1428 H, nyuwun sih lumunturing pangaksani sakathahing lepat lahir & batos, mugi kita sedaya tansyah winengku ing karahayon. Nuwun

12 Oktober 2007, Jam: 08: 58: 46

HAWE SEIAWAN

 

Hapunten samudaya kalepatan ti simkuring sareng kulawargi nya.

12 Oktober 2007, Jam: 15: 29: 24

RISKA PRORINA

 

Sapertos weningna ibun subuh, ieu haté teu kawawa kajujurung laku geusan ngedalkeun panuhun, mugi kersa ngahapunten lahir tumekaning batin, amin. Dian H + kulawargi.

12 Oktober 2007, Jam: 07: 23: 32

DIAN HENDRAYANA

 

Hapunten abdi nya, mugia pangapunten urang jadi lawang pamuka surga, jadi balébat nu nyaangan jalan sorangeun, jadi fitri diri nu suci lir pohaci, amiiin.

12 Oktober 2007, Jam: 16: 12: 55

CHYE RETTY ISNENDES

 

Binarung haté nu wening, neda hapunten dina samudaya kalepatan.

12 Oktober 2007, Jam: 04: 58: 49

ASEP RUHIMAT

 

Teu aya nu matak langkung bagja, lintang ti pangersa salira kersa ngahapunten lahir tumekaning batin. Wilujeng boboran siam 1428 H.

12 Oktober 2007, Jam: 05: 29: 08

RINA

 

Mugia dilubarkeun sagala kalepatan.

12 Oktober 2007, Jam: 13: 24: 58

YUS WIRADIREDJA

 

Ibu sakulawargi nyuhunkeun dihapunten samudaya kalepatan.

12 Oktober 2007, Jam: 14: 39: 30

ISMINIATI

 

Kumisna mani ngajeblag sagedé injuk sakakab, kumis pacorok jeung janggot, sok matak mintul baliung, matak rompang kana kujang. Kumis henteu kérél-kérél, beunang dipaké meuting kalong. Minal aidin wal faidzin. Kang Dody sakulawargi.

12 Oktober 2007, Jam: 14: 42: 10

DODY SATYA EKAGUSTDIMAN

 

Neda sihapunten lahir tumekaning batin.

12 Oktober 2007, Jam: 18: 19: 27

M. NANA MUNAJAT

 

Yosep sakulawargi neda hapunten, bilih mah aya nu teu tumaninah dina manah, ulah dijantenkeun raheut manah. Wilujeng boboran siam 1428 H.

12 Oktober 2007, Jam: 18: 26: 43

YOSEP

 

Gagang pacul potong, bedog rarompang, kampak dekol parunglak, kenténg imah balocor, panto rarujad, waluya jadi eusi cubluk, leuweung darugul, sagara lautan kiruh. Duh Gusti Nu Agung, hampura dosa manusa, boh lahirna, boh batinna, amiin. Minal aidin wal faidzin. Dody S. Ekagustdiman sakulawargi.

12 Oktober 2007, Jam: 16: 15: 09

DODY SATYA EKAGUSTDIMAN

 

Poho jeung kahaja jalma tempatna, laku-lampah tur basa pantesna euweuh nu nyalahkeun ka salira, pangampura nu diteda maheutkeun tali ka sasama jalma. Taqobalallohu mina waminkum syiamana wasyiamakum, Minal aidin wal faidzin. Ti Asep Sumarna & Nur.

12 Oktober 2007, Jam: 22: 03: 06

ASEP SUMARNA

 

Wening galih nu dipamrih tina lampah nirca katut ucap cidra salami ieu. Mugia luntur qolbu mukakeun gapura pangampura kanggo simkuring sakulawargi.

13 Oktober 2007, Jam: 18: 30: 56

DEDE KOSASIH

 

Mugia Alloh ngahapunten dosa urang, sareng nampi sagala amal ibadah urang sadaya, amiin.

13 Oktober 2007, Jam: 09: 13: 59

DEDE SYAFRUDIN

 

Tina ati nu wening tur iklas, simkuring neda hapuntenna, rumaos diri sakapeung sok kaancikan ieu aing uyah kidul. Dina dintenan nu fitri ieu, urang silih lubarkeun kalepatan. Wilujeng boboran siam 1428 Hijriyah. Hatur nuhun, Dudi Santosa, Majalah Sunda Midang.

13 Oktober 2007, Jam: 07: 18: 27

DUDI SANTOSA

 

Ninggang kana paribasa, téng manuk téng anak merak kukuncungan, hampura uing Lur!

13 Oktober 2007, Jam: 06: 30: 22

DADAN SUTISNA

 

Assalammu’alaikum, YTH Kang Rayi, cenah ceuk haté: Ginulur rahayu kersana Nu Maha Agung, ginanjar bagja kersana Nu Maha Kawasa. Agungna ping 1 Syawal urang papag ku kaiklasan sareng kajembaran manah, ngalubarkeun kalepatan lahir batin antawis urang. Mugia Alloh SWT ngabulkeun kana pamaksadan urang. “Wilujeng Boboran Syiam 1 Syawal 1428 H” Sihapunten lahir tumekaning batin ti abdi sakulawargi… Amiiin. Wassalammu’alaikum.

13 Oktober 2007, Jam: 05: 44: 41

IYUS SUPRIATNA

 

Bilih kantos kasisit sebit kapancah kaléngkah ucap, tina galih sareng manah nu setra. Seja nyanggakeun “Wilujeng boboran Syiam 1428 H” Neda sihapunten lahir sareng batin.

14 Oktober 2007, Jam: 10: 49: 27

ANI

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...