Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolHeuheuy DeuhKemis, 12 Juli 2012 03:06

Surat Keur Néng Élis

Ku Dhipa Galuh Purba

 

Néng Élis anu geulis, mugi salira henteu janten nangis. Margi titis tulis téh geuningan mani sadis. Kumaha atuda Lis, Kang Ajis mah ukur jalmi nunggeulis. Icis dina loket ogé ipis. Tara merékis cara Mang Ulis urang Gunung Geulis. Tapi sanés nyangki Néng Élis matrialistis, nanging inggis Néng Élis teu tiasa diajak sapapait samamanis.

Saur Néng Élis, Kang Ajis téh lalaki anu bengis sareng egois. Lalaki anu ngan saukur seueur kucuwas-kecewis. Dugi ka ngalantarankeun haté Élis lir diturihan ku hinis. Malah apan Élis ogé langsung milarian dukun anu wacis, kanggo mélét Kang Ajis. Untungna, dukun wacis ogé moal metu ngalawan jalmi anu ciriwis cara Kang Ajis.

Néng Élis anu geulis tur manis, Kang Ajis téh nuju ngarintis usaha kana ngukut kapinis. Apan sayang kapinis téh tiasa laris kana icis sareng wartosna mah rada awis. Kaleresan Kang Ajis téh gaduh tempat niis di lembur pasisian Ciamis. Sanaos kaayaan hawana kacida tiris, tapi Kang Ajis teu ngaraos gigis, demi ngudag anu namina bisnis.

Néng Élis anu geulis, Paniisisan téh ngawitanna mah iris. Teras ku Kang Ajis diroris. Horéng téh ukur miis. Jaba kapinis téh sok wiwis. Cenah mah wiwis kapinis téh rada najis. Sok ras emut ka Néng Élis, basa nuju wiwis dina kasur anu kenging mésér ti Paris. Néng Élis mah wiwis ogé mani romantis. Malih apan enjingna Néng Élis langsung kulimis. Teras Néng Élis miwarang Kang Ajis ngurud kumis. Atuh Kang Ajis ogé miwarang Néng Élis supados ngurud halis. Hanjakalna Néng Élis kalah ngurud bulu bitis. Tapi Kang Ajis henteu sinis, malihan Kang Ajis téh ngesun damis Néng Élis.

Néng Élis anu geulis tur manis, basa urang nuju romantis, pikiran Kang Ajis mah ngalayang ka Néng Iis. Néng Iis anu geulis. Néng Iis anu manis. Sasaha ogé moal aya anu bireuk ka Néng Iis, margi anjeunna tos janten hiji artis anu laris. Anehna, Néng Iis ngalengis, hoyongeun nyabak kumis Kang Ajis bari diais. Néng Iis badis pengemis. Kang ajis téh asa janten sélébritis. Dugi ka Kang Ajis dipangmésérkeun sosis sareng kacang buncis. Malihan Néng Iis ogé mangmasakeun kangkung anu ditumis. Puguh bae Kang Ajis téh ngagolér dina téhel anu tiis. Kang Ajis janten tiris. Néng Iis ogé siga anu tiris. Mangkaning di luar nuju hujan miripis.

Néng Élis anu geulis, kiwari pangaboga Kang Ajis tos ledis. Mending kénéh nikah ka Cép Muhlis, urang Cimanggis. Najan dina rambutna seueur huis, tapi Manéhna ogé gaduheun kumis. Pakéanana teu weléh nécis. Jaba padamelanna jadi supir bis. Wartosna mah nyandak bis jurusan Prancis- Tumaritis. Raos, Lis. Upami Néng Élis badé ka Prancis, Néng Élis teu kedah mésér karcis. Néng Élis mah bakal gratis, margi janten istrina Cép Muhlis.

Sakitu bae serat ti Kang Ajis. Hapunten bilih aya kalepatan nulis. Sareng mugi katampi ku Néng Élis, dina ieu amplok ti kang Ajis, lebetna aya bugis sareng kempis kanggo wiwis Néng Élis. Pamungkasna hatur uninga ka Néng Élis, réhna calon-calon Jabar Satu éh taya sanés Pangersa Bapa Heryawanis, Bapa  Yanceis, BapaDedeis,  Bapa Dhipais… aeh, henteu ketang nu panungtung mah. Wartosna mah Bapa Dhipais mah nuju marebutkeun Jabar Satu ti pengker, kalayan sainganana Miftahul Malikis sareng Agus Bebengis.***

 

Citraloka, 2001

 

Dimuat di Rubrik Heureuy Bandung HU. Galamedia, Taun 2001 (Diropéa deui sasih November 2007)

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...