Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolHeuheuy DeuhKemis, 12 Juli 2012 00:46

Cacalawakan Sama Kang Ahmad

Ku Dhipa Galuh Purba

"Haaaaayyyy apa kabaaarrr ? Baraayaaa..."

"Alah-alah...   saya mah hamdalah... anda apa kabar anda?"

"Damang sayah mah... Aya dadan?"

"Dadan mah kagak ada dalam kamar sayah."

"Yang ada dalam kamar anda saha ? Randa yah? Wah bahaaayaa..."

"Parawan laaaah..."

"Walah, parawan mah gak gampang. Kalaw randa rada gampang..."

"Naha kagak gampang? Banyak akal dan saampar cara sayah mah,"

"Saya ada pangalaman dalam hal marawanan mah. Anda kan hanya angan-angan saja. Hahaha...wakakakak..."

"Kagak hanya angan-angan, da sayah mah laksana marawanan Yayank Ana, parawan Banjar la yaw"

"Anda handal...yah, dapat marawanan parawan banjar... mantaapp..." 

"Yaaaa kagak ada halangan sanajan sayah acan ngalaman hajatan..."

"Mantap rasanya yah? Kalaw marawanan mah..."

"Nyaan da... mantap..."

"Halalna maah, anda hajatan sajah... Jangan hanya jajan. Anda dan garwa akan dapat anak kalaw hajatan mah. Walaw mahal dan  palangkakan garwa anda gatal..."

"Yah, mangkanya sama garwa mah akan sayah laksanakan pada mangsa yang akan datang,"

"Sayah harap anda panjang masa..."

"Agar dapat marawanan garwa pasca hajat..."

"Ah pra hajat sajah..."

"Dalam nagara jawa barat ada hal apa yang hangat?"

"Jakarta mah caah... Kandaraan ngantay sapanjang jalan,"

"Jabar mah hanya ada arak-arakan pasangan AMAN,"

"Anda akan pasang yang mana jawaranya? Yang mantap mah pasangan Ahmad-Dadan...Atawa ADAN,"

"saya mah kagak akan ka sasaha... Wah ADAN kayanya dapat sayah dadarkan dalam pakalangan wacana..."

"Yah mantap dan pantas..."

"ADAN mah pan agar masarakat jabar SHALAT,"

"Yah yah... saya sadar akan hal yang anda katakan,"

"Waaahh, kayaknya saya akan nangkarak sajah yaah... Bantal ngadadahan..."

"Mangga mangga anda akan ngalanglang ka alam yang kagak nyata..."

"Dan baham saya cacalawakan sajah..."

"Ya sayah paham..."

"Mantapnya mah... Dalamm gaya nangkarak ada parawan ataw randa yang hangatkan sayah..."

"Hanjakal garwa tak ada dalam nagara Jakarta..."

"Alah gampang ka TAMAN LAWANG sajah, banyak yang bakal ngadadahan,"

"Ah, lawang mah banyak parawan gagah... Kalaw Mangga Badag dan Gajah Mada banyaak... Anda kan pangalaman dalam nagara jakarta?" Ataw jangan-jangan anda gay? Apal ka taman lawang?" 

"apal, sangat apal, banyak parawan yang ada papanjangnya, maksad sayah, yang ada mamasnya,"

"Wah anda  apal kana mamasna parawan sagala? Bahaya anda mah.  Anda pas ngalalana ka jakarta ka mana? Dalam nagara taman lawang yah?"

"Kagak, sayah mah da Jakarta Barat. Hanya saja apal ka sanah...ngan kagak ngalaman da..."

"Ah maap sayah salah sangka..."

"Ada yang maksa, malah akan bayar sayah, ngan sayahna kagak nampa,"

"Waah... Jangan nampa... Bahaya, walaw bayaran banyak jangan harap..."

"Ya saya paham, sabab sayah mah hanya akan ngamangsa bangsa hawa sajah..."

"Yah saya paham harapan anda..."

"Sapaham sama saya, hayang ngamangsa hawa sajah..."

"Hawa mah dada dan palangkakannya hangat...:y"

"Dadah ah... Sayah akan rapatkan mata dan nangkarak,"

"Mangga mangga..."

"Ngalanglang hangatnya garwa dalam alam kagak nyata... Wassalam kang..."***

 

Dalam Nagara, 13 Maret 2008  

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...