Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakKemis, 12 Juli 2012 00:11

Puisi Keur Unaida

Ku Iwan M. Ridwan

Gusti, sadaya sumerah pasrah taya lian ti ka Anjeun,

miwah lugina tur salawasna bagja marengan kuring sadaya

 

ieu peuting asa jadi peuting nu munggaran

haté raket, ngeuyeub tali kaasih

kuring ka anjeun, kuring ka maranéhna,

anjeun ka kuring, anjeun ka maranéhna,

maranéhna ka kuring, maranéhna ka Anjeuna, ka maranéhna.

 

keclakna cipanon haté mantengkeun du'a

meuntas kasimpé nu jadi pamépéndé anjeun,

pangrépéh méméh kasakit nu nyaliara ilang tanpa karana,

panangtayung sabot katunduh ngagamah na kongkolak panon.

 

anjeun aya dina sagara kacinta, réa bagja

unggal nu nafas ngocorkeun kanyaah

nembangkeun dalingding pangais (waruga anjeun)

ngudar honcéwang, meupeus bangbaluh lir cihujan ngagarajag

kana kaca nu lambokot ku raraheut méga

 

reup, peureumkeun panon anjeun nu cindul balas balilihan

nahan kanyeri. leungitkeun kahariwang tina datangna cilaka

dug, tibrakeun implengan anjeun tina baluweng alatan honcéwang

nyangharepan isuk. leupaskeun katineung ka nu jauh méh bisa mubus harepan

 

ieu papastén. cocoba. omat tarima ku kajembaran haté nu taya cangcaya ka dzatNa.

omat ulah deuk ngarasula nguarnguar kasusah. paroman anjeun tumaninah.

tingtrim.  taya tanda keur bangkawarah. anjeun sabar. sumerah. tumarima ka nu datang.

- meureun

isuk jaganing géto urang saréréa suka seuri deui

balakécrakan deui. silih udag dina haté jeung silih siaran pangharepan

ngajul béntang nu kungsi diranggeum ku anjeun

anjeun... anjeun... béntang urang saréréa...

 

Bandung, 23 Januari 2007

 

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...