Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakRebo, 11 Juli 2012 23:55

Ti Ramadhan ka Ramadhan

Ku Usep Romli

----- Béja keur Dhipa Galuh Purba

 1.

Sumuhun. Didugikeun deui abdi ka Ramadhan

Sanajan badan rambay ku barebedan

Dosa-dosa nu kapapay tacan kungsi katobatan

Diparengkeun deui ayeuna datang ka lawang kasucian

Sumuhun. Dipaparin deui abdi kasempetan

Sideku nyuuh dina amparan pupuhu bulan

Bari diri hanyir getih. Baloboran ku rupa-rupa doraka

Kanyaah Gusti, geuning sakitu pohara

Maha Kawasa Anjeun, ya Robbana

Nu nebihkeun malakalmaot ti umur abdi ayeuna

Abdi puasa kalayan direjekian sagemblengna

Abdi buka kalayan direjekian taya kirangna

Abdi ditangtayungan. Dijaga diraksa. Ditatap diusap

Maha Berehan Anjeun, ya Wahhab

Padahal abdi tan kendat maksiat

Padahal abdi taya lirenna hianat

Ngabur mangprung kanirca diumbar diabur

Maha Pangampura, Anjeun, ya Goffur

Mugi abdi dilebetkeun ka nu kenging rohmat

Sanaos ukur kekebul dina gorombyangan jagat

Allahumma inni as’aluka bi rohmtikal lati

Wasi’at kulla syai’in antaghfiro lii.

2.

Girimis langit. Girimis tangis

Jadi hinis. Nyebitan rereged diri

Nu teu euih-euih. Ngongkoyangan jiwa dareuda

Peurih liwat ti peurih. Bet teu euih-euih

Nalangsa tinggal nalangsa

3.

Wates lahan mulang geus ketembong

Kawas panonpoe moncorong

Nojo panon. Da ngan sahontaleun

Ngan napsu jeung rasa marakayangan

Ngaberung teu eureun-eureun

4.

Padahal aya nu ngajega megat

Malaikat. Malaikat. Malaikat

Ngintip-ngintip ku cameti

Rek lumpat, lumpat ka mana”

Pajaratan masih lega ukur keur hiji raga

Rek kabur samemena

Moal isuk moal jaga

Ancaman ajal datang tumiba

Ngadago panggero

Ka kalbu nu ayem tengtrem

Ngan naha bari jongjon bogoh sono

Ka buana poek peteng.

***

Satengahing Hujan Cimata

1 Ramadhan 1429

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...