Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakRebo, 11 Juli 2012 22:38

Cinta Indepénden

Ku Dhipa Galuh Purba

 

 

 

 

 

 

Ku Dhipa Galuh Purba

 

Cik geura pendetan sakur liang-liang ringrang hariwang sumawona sumoréang

Ieu eusining haté rék dibudalkeun ngaliwatan kamalir asmara

Na sagara rasa salira girang cinta nu baris ngeueum ngagulidagna ciasmara

Ti dinya salira bakal uninga aya asih mudal umpal-umpalan

Antara golontorna ciasmara natrat taya nu milu ngiruhan

 

Ingkeun sina ngeueum sakujur jiwa salira nu langka kasaba ciasmara

Na saha nu bakal ngahalang-halang sapanjang urang silih simbeuhan kahayang

Da éstuning ukur pangjurung ti lulurung kalbu nu gumulung ngawujud madu

Euweuh nu ngaharu-biru atawa ngajujurung bari teu puguh alang-ujur

Piraku mun salira kalah nundung dibarung kaduhung jeung tatu jiwa sakujur

Énggal geura udaran raksukan salira kanggo kokojayan dina ciasmara

Na teu bayeungyang saban mangsa ngawang-ngawang kahayang nu can tinekanan?

Dalah pantar patapa moal wasa tur moal walakaya

Eureun tur lunta tina sarupaning ciasmara nu motah da jeroning dada

Na saban rasa manusa aya ciasmara nu ngaguruh ku sorangan. Ku sorangan!

 

Curug Tujuh, Agustus 2008

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...