Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaDrama SundaRebo, 11 Juli 2012 21:12

Séksa (Naskah FDBS Pelajar 2011)

Ku Dhipa Galuh PurbaDhipa Galuh Purba

ADEGAN IV

 

WANCI TENGAH PEUTING. AJAG DIUK DINA KORSI ROMBÉNG BARI NEUTEUP KA LEBAH JANDÉLA KAMAR IMAH SÉKSA. KATINGALI SÉKSA DI SATUKANGEUN HORDÉNG IPIS, NYANGIGIR BARI NEUTEUP FIGURA POTO. SATERUSNA SÉKSA MALIK KA LEBAH JANDÉLA BARI TANGGAH, SIGA NU MANGPENGKEUN PANEUTEUP KA JAUHNA. AJAG BEUKI ANTENG NEUTEUP KA LEBAH SÉKSA.

 

MANG UJAY KEUR BÉBÉRÉS RÉK NUTUP WARUNG. MANG UJAY NYELANG HEULA MILU NEUTEUP KA LEBAH SÉKSA.

 

MANG UJAY

Nanahaonan unggal peuting ditingali waé? Mending kénéh sampeurkeun kaditu jung! Geus puguh Si Enéng Séks téh apan resepeun ka ujang… matak mangmayarkeun hutang ujang ogé…

 

AJAG

Itu mah lain Séks, Mang. Itu mah awéwé séjén…

 

MANG UJAY

Awéwé séjén kumaha? Geus sidik pangeusina ukur duaan, teu kurang, teu leuwih: Si Enéng Séks jeung bapana.

 

AJAG

Lain, Mang… awéwé itu mah lain Séks… Sok sidik-sidik ku Mang Ujay, sanajan tangtunganna nyeplés Séks ogé, tapi da béda, Mang… béda pisan…

 

MANG UJAY

Béda naonna, Jang?

 

 

AJAG

Tingali wé ku Mang Ujay… awéwé itu mah sakitu lungguhna, ngungun alum lir ngumbar lamunan. Siga anu jararauh panineungan. Atawa siga aya anu keur dianti-anti… Béda pisan jeung Séks anu sakitu jalingkakna dibarung ngomong songong sakacamprungna…

 

MANG UJAY

Enya kitu?

 

AJAG

Bener, Mang… sok wé bandingkeun. Lamun uing neuteup awéwé itu, bener-bener asa neuteup awéwé téh.

 

MANG UJAY

Mémangna lamun ningali Si Enéng Séks, siga ningali naon?

 

AJAG

Nya… sarua wé ari awéwéna mah. Tapi… nyanghareupan Séks mah uing asa keur adu hareupan jeung ungkluk nu keur ngobral ajén dirina…

 

MANG UJAY

Ah, teuing atuh emang mah teu ngalalarti. Teu kuat tunduh, geus waktuna saré ayeuna mah, Jang…

 

MANG UJAY ASUP KA WARUNGNA. AJAG NULUYKEUN DEUI NEUTEUP SÉKSA. TEU LILA, KADÉNGÉ SORA KÉRÉK MANG UJAY.

 

SUHADI DATANG BARI MANGGUL DAGANGANANA. TULUY DIÉCAGKEUN, SATENGAH DIGEJRÉTKEUN. PAROMANNA KATARA KEUR HANJELU PACAMPUR AMBEK.

 

SUHADI

Nanahaonan manéh mah pagawéan téh ngan huleng-jentul? Naha manéh téh masih kénéh mikiran sakola manéh nu bangkar? Geus diomongkeun sababaraha kali, pantesna ogé manéh mah dagang emih! Meunggeus siah, diajar dangang emih ka ditu, batan euweuh gadag pisan mah!

 

AJAG

Abdi mah teu aya bakat sakola, Pa…

 

SUHADI

Ngomong naon siah?!

 

AJAG

Euh… maksad téh…abdi mah  teu aya bakat icalan emih

 

SUHADI

Jadi bakat manéh naon? Ohhh... enya, kakara inget... manéh masih kénéh sok milu latihan ékting? Hayang jadi béntang sinétron manéh téh? Ngaca siah! Euweuh kabecus manéh mah hirup téh. Kalah légég wé diheulakeun!

AJAG

Teu acan kapendak jalanna wé ayeuna mah, Pa. Apan ari usaha mah kirang kumaha. Unggal minggu ogé, abdi sok ngiring késting...

 

SUHADI

Késting, késting wé hayoh! Naha manéh téh rék ngagugulukeun baé késting nepi ka cetuk huis?

 

AJAG

Nya henteu atuh, Pa. Apan sasih kamari ogé, abdi ngiring maén... emh... jadi piguran dina sinétron Ratapan Ibu Tiri. Bapa ogé nongton, sanés?

 

SUHADI

Teu sudi aing kudu ngalalajoanan manéh! Cumah asup tivi ogé, ari angger teu kabeuli keur nyatu-nyatu acan mah. Tuh jeblug manéh ka Si Ujay, geura bayar! Piraku aya artis nganjuk kénéh barang hakan?

 

AJAG

Atos, Pa...

 

SUHADI

Nu balég siah? Meunang maling timana duitna?

 

AJAG

Eumh... kénging nambut ti réréncangan sanggar...

 

SUHADI NGAJÉNGKAT NINGGALKEUN AJAG, TULUY ASUP KA JERO IMAH.

 

AJAG NULUYKEUN DEUI NEUTEUP SÉKSA.

 

TEU LILA KADÉNGÉ SORA TINGGOLOMBRANG TI JERO IMAH. SUHADI JEUNG IROH PASÉA.

 

O.S. IROH

Matakna ari ngarumasakeun boga penghasilan leutik, ulah sok maksakeun manéh. Maké jeung nyandung sagala! Duit téh pasti lolobana dibikeun ka nu ngora nya?!

 

O.S. SUHADI

Gandéng siah, ulah sok pararadu ari ngomong téh! Apan aing geus nalék ka manéh ti basa éta ogé: daék atawa henteu dicandung ku aing? Lamun teu daék, ku aing rék diserahkeun. Buktina sia henteu nampik...

 

O.S. IROH

Heueuh ayeuna mah aing geus teu kuat. Kabina-bina teuing méré duit ngan sakieu. Aing mah rék balik ayeuna kénéh ogé. Serahkeun aing! Talak tilu sakalian...! 

 

 

O.S. SUHADI

Heug, jung geura mantog! Geus teu kuat aing ogé neuleu beungeut manéh!

 

PANTO IMAH MUKA. IROH  KALUAR BARI MANGGUL BUNTELAN.

 

IROH

Dasar lalaki teu gableg cedo! Kaduhung aing daék dikawin... kaduhung pisan siah...

 

AJAG

Badé kamana, ma?

 

IROH

Gandéng siah teu kudu nyebut ema sagala. Geus lain-lainna deui ayeuna mah. Mun sotéh manéh téh anak aing...

 

AJAG

Ma, hapunten abdi, ma...

 

IROH

Pan ku aing geus dibéjér-béaskeun: Indung manéh mah teuing aya dimana. Tanyakeun tuh ka bapa manéh!

 

SUHADI KALUAR TI JERO IMAH

 

SUHADI

Meunggeus Ajag, ulah diajak nyarita waé! Isukan ogé bakal aya indung manéh nu anyar.

 

IROH NGAJÉNGKAT NINGGALKEUN ÉTA PATEMPATAN. SUHADI ASUP DEUI KA JERO IMAH BARI NGAGABLOGKEUN PANTO. AJAG NYUUH KANA TANEUH NGARASA TUNGGARA.

TEU LILA, SÉKSA NGAHINGHING CEURIK. AJAG NGARÉNJAG, TULUY MALIK KA LEBAH JANDÉLA KAMAR IMAH SÉKSA. AJAG NEUTEUP SÉKSA ANU KEUR CEURIK SEMU  KANYENYERIAN.

 

LAMPU PAREUM

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...