Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaDrama SundaRebo, 11 Juli 2012 21:11

Séksa (Naskah FDBS Pelajar 2011)

Ku Dhipa Galuh Purba

ADEGAN VI

 

WANCI JANARI LEUTIK. WARUNG MANG UJAY GEUS TUTUP. KAAYAAN SIMPÉ. SÉKSA NANGTUNG DINA JANDÉLA KAMAR IMAHNA, SEMU NU NGUYUNG.

 

AJAG DATANG BARI LEUMPANG RURUSUHAN. PANONNA MANCO KA SÉKSA. TULUY DIUK DINA KORSI RAWING. AJAG NEUTEIP SÉKSA KALAYAN ANTEB.

 

TEU LILA, RANI NGURUNYUNG RURUSUHAN BARI NGAJINGJING SELOP.

 

RANI

Kasép... ari Si Bapa tos uih?

 

AJAG

Teu acan...

 

RANI

Duh... syukur atuh, mani reuwas... sieun kapiheulaan. Engké ulah diwartoskeun ema wangsul wayah kieu nya. Wartoskeun wé ema mah aya di rorompok, teu kamamana nya.

 

AJAG

Mangga...

RANI

Duuuh... dasar si kasép... anak ema. Mmmuaachh... sok sing anteng di luar nya....

 

RANI ASUP KA JERO IMAH. AJAG NULUYKEUN DEUI NEUTEUP SÉKSA.

 

TEU LILA, SUHADI DATANG BARI NANGGUNG DAGANGANANA. TULUY DIÉCAGKEUN. MUKA LACI, NYOKOT DUIT, DIITUNG, SARTA DISAKUAN.

 

 

SUHADI

Dasar budak pangedulan! Meunggeus ulah melongkeun waé imah éta. Manéh hayang katépaan panyakit korupsi?! Bisi manéh hayang nyaho, bapana téh koruptor. Sakeudeung deui ogé dibui. Mending kénéh siga urang hirup mah, moal kudu urusan jeung KPK.

 

AJAG TEU NÉMBALAN. SUHADI RÉK ASUP KA JERO IMAH, TAPI NGARANDEG.

 

SUHADI

Ari indung manéh teu kamamana?

 

AJAG

Hen... henteu...

 

SUHADI

Kadé ulah calutak ka indung manéh. Sing sopan nya. Lamun dititah, ulah nepi ka henteu digugu.

 

AJAG

Mangga, Pa...

 

SUHADI

Wayahna manéh teu kudu maké anggel saréna, sabab indung manéh nu ayeuna mah anggelna teu cukup dua. Gulungkeun wé seuseuhan jang ngaganjel sirah mah...

 

AJAG

Mangga, Pa...

 

SUHADI

Aéh... ari harga blackberry sabarahaan? Sugan manéh nyaho...

 

AJAG

Teu terang, Pa...

 

SUHADI

Cik, engké pangnanyakeun ka Si Ono. Mun aya mah nu séken wé kituh.... tuh indung manéh keukeuh hayang blackberry.

 

AJAG

Mangga, Pa...

 

 

SUHADI

Ari... emmmm... blackberry téh nu kumaha, Ajag? Naha aya hubunganana jeung black méjik?

 

AJAG

Teu aya, Pa...

 

SUHADI

Nya sukur atuh ari euweuh mah...

 

SUHADI ASUP KA JERO IMAH.

AJAG NEUTEUP DEUI SÉKSA. TEU LILA, KADÉNGÉ SORA RANI NYIKIKIK. AJAG NUTUPAN CEULINA, TAPI ANGGER KADÉNGÉ. TULUY AJAG MANGGUL KORSI, DIPINDAHKEUN KA DEUKEUT WARUNG MANG UJAY. DIDINYA AJAG DIUK, NEUTEUP DEUI SÉKSA. TAPI SORA KÉRÉK MANG UJAY HANDARUAN NAKER. AJAG MANGGUL DEUI KORSI, KALAYAN DITEMPATKEUN DI TENGAH-TENGAH ANTARA IMAHNA JEUNG WARUNG MANG UJAY. DIDINYA AJAG NEUTEUP SÉKSA KALAYAN ANTEB.

 

LAMPU PAREUM

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...